SPECIALIST
IN GRAVEREN

Particulier

Zakelijk
AL HET GOEDE
KOMT UIT
DE NATUUR
Bekijk onze producten
PORTUGEES
GENIETEN MET
VIDA PURA

Over Vida Pura

Persoonlijk

Creëer jouw persoonlijke cadeau

Producten

Wij zorgen voor de beste kwaliteit

VIDA PURA

Geniet samen van blije momenten

Produtos

De laatste producten waar iemand blij mee gemaakt is. Dit is een kleine greep uit de mogelijkheden; kijk bij ‘producten’ voor onze artikelen. Voor vragen of persoonlijke wensen neem contact met ons op via contactformulier.

Nederland versus Portugal

In 2003 begon ik met reizen. Mijn eerste bestemming was Costa Rica, dat tot op de dag van vandaag verreweg de meeste indruk op mij heeft gemaakt. In Costa Rica hebben ze de mooiste groet ter wereld, namelijk: “Pura Vida!” Dat is Spaans voor “het pure leven”. Dit is ook de nationale ‘slogan’ geworden en is overal terug te zien en te lezen. Dat pure leven heb ik daar echt mogen ervaren. Tijd speelt er geen rol. Er heerst een intens wij-gevoel en de natuur in Costa Rica is schitterend. Puur leven was puur genieten!

Hét land in Europa dat dezelfde rust uitstraalt als Costa Rica is Portugal. Na een aantal keren in Portugal te zijn geweest, heb ik samen met mijn vrouw besloten ons over een paar jaar daar te vestigen. Geen gehaast en geen race tegen de klok, zoals in Nederland. Het leven in Portugal is een stuk eenvoudiger en de mensen stralen plezier en vriendelijkheid uit. Ook hier heerst nog het ‘wij-gevoel’. Iedereen is behulpzaam en mensen steunen elkaar waar ze kunnen. Er wordt genoten van iedere dag, van de mooie natuur en van de gezelligheid als ze bij elkaar zijn. Ook hier beleef je het pure leven, in het Portugees: “Vida Pura!” Zo is de bedrijfsnaam ontstaan.

Ook de natuur in Portugal is van een ongekende schoonheid. Naast de welbekende baaitjes in de Algarve heb je landinwaarts een gevarieerd aanbod van riviertjes, heuvels en bergen, meren, watervallen en velden met plantages. De bomen die er groeien, zoals de olijfboom en de walnootboom, leveren bijzondere houtsoorten en de Portugese kurkeik levert kwalitatief hoogwaardige kurk. Sterke en duurzame grondstoffen. En wat is er mooier dan het maken van duurzame producten uit deze duurzame grondstoffen?

VIDA
PURA

[featured_products per_page="4" columns="2"]

OVER ONS

De natuur is van jongs af aan de plek waar ik het liefste ben. Respect en zorg voor de natuur heb ik van thuis uit meegekregen. Ook onze twee zoontjes zijn het liefste buiten in de natuur bezig, één van de hoofdredenen waarom we met hen naar Portugal willen verhuizen. De ruimte, de natuur en de karakteristieke dorpjes spreken ons aan. De Portugese tegeltjes op de gevels en de houten balken in de constructies zorgen voor de typische Portugese bouwstijl. Deze natuurlijke producten worden steeds vaker hergebruikt. Het gebruikmaken van al eerder gebruikte materialen heeft altijd mijn voorkeur. Of het nu is bij een verbouwing, het doorgeven van kleding of het maken van cadeaus, het geven van een tweede leven aan natuurlijk materiaal is mooi, duurzaam en milieuvriendelijk.

Het Bedrijf

Vida Pura is een eenmanszaak, die gespecialiseerd is in het graveren met een CO2 laser. Het graveren gebeurt met een machine die tot op 0,01 mm nauwkeurig is, waardoor de lijnen uiterst strak zijn. Het is mogelijk om verschillende materialen te laten graveren, zoals hout, leer, karton, (spiegel-)glas, textiel, kurk en kunststoffen. De maximale afmeting die wij kunnen graveren is 60 x 40 cm. Door jouw persoonlijke boodschap of afbeelding te laten graveren in één van onze producten, krijg je een natuurlijk en uniek cadeau. Via de webshop van Vida Pura kun je de artikelen uit onze vaste collectie bestellen. Wil je een gepersonaliseerd product laten maken, dan kun je contact met ons opnemen (link contactformulier) om jouw persoonlijke tekst of afbeelding te laten graveren in een gewenst artikel. Denk hierbij aan serveerplanken, glazen, lepels, spiegels enzovoort.

CONTACT
VIDA PURA

Heb je vragen betreffende de mogelijkheden, of heb je zelf ideeën over jouw persoonlijke gift waarbij wij misschien kunnen helpen, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan d.m.v. ons contactformulier.

Nieuwsberichten

"De mooiste natuurlijke producten nog mooier maken, dat doe je met jouw persoonlijke tekst of afbeelding"

Pim Megens

TOP